Herentals, nog steeds zwaar gehavend, trok ten strijde tegen het al even fel geplaagde ’s Gravenwezel. Beide ploegen stonden met 1 punt in de kelder van het klassement en je kon dus aannemen dat de drang naar een driepunter vrij groot begon te worden. In de opwarming herviel Vechter opnieuw in zijn blessure zodat er geen einde lijkt te komen aan de overvolle blessureboeg bij rood-wit. De VC-spelers hadden de boodschap goed begrepen en trokken meteen ten aanval. De thuisgoalie moest reeds in de eerste minuut goed plat om een voorzet van Benijts onschadelijk te maken. De thuisploeg reageerde met een afstandsschot maar ook Van Den Schoor stond goed opgesteld. Herentals eiste het meeste balbezit op maar eens in de zestienmeter liep het meestal faliekant af. Een afstandschot van Coomans werd door Van Camp weggebokst en nauwelijks enkele minuten redde de lokale doelman alweer een poging van Benijts na een schitterende één-twee met Coomans. Halverwege de eerste helft zakte het tempo wat ’s Gravenwezel iets meer balbezit opleverde. Het gevaar van Herentals bleef vanuit de tweede lijn komen, tot twee keer toe redde Van Camp een vrije trap van Coomans. Geluk is een woord dat dit seizoen niet in de Herentalse Van Dale staat geschreven want wanneer de voorzet van Coart op de deklat beland bleek dame Fortuna opnieuw op vakantie te zijn. De thuisploeg probeerde af en toe te prikken en bijna kon het ook scoren wanneer de vrije trap van De Swert schitterend door Van Den Schoor uit de winkelhaak werd geduwd. Het laatste gevaar kwam nog van de bezoekers maar Spiessens kopte een corner van Coomans over doel.[b]Tweede helft zonder soelaas: 1 punt[/b]Herentals startte eerder afwachtend aan de tweede helft, maar was toch dichtbij het openingsdoelpunt wanneer Moons van dichtbij pal op de keeper besloot. Tien minuten later stond Moons opnieuw oog in oog met Van Camp maar wederom won deze laatste het pleit. Wanneer het van dichtbij niet lukt proberen we het maar vanop afstand moest Coomans gedacht hebben, zijn loeier werd echter in corner gewerkt. De thuisploeg stelde daar eigenlijk weinig tegenover en was enkel gevaarlijk op stilstaande fases. De ingevallen Jaffal mocht tot twee keer toe een vrije trap nemen maar telkens kon Van Den Schoor erger kwaad voorkomen. Iedereen leek zich neer te leggen bij een gelijkspel tot Moons nog een schitterende kans de nek omwrong. Enoch bediende Damien maar die kon van in de kleine rechthoek niet afwerken. Al die gemiste kansen leken Herentals nog bijna erg zuur op te breken wanneer in de allerlaatste seconden Ickx alleen op Van Den Schoor kon afgaan maar Van Ende en Van Den Schoor deden de deur spreekwoordelijk knap toe. Van Ende liep nog wel tegen een derde gele kaart aan waardoor hij zondag in de cruciale wedstrijd tegen Merksplas geschorst is.[b]Afwerking zoek[/b]0-0 dus en daar kan vooral Herentals niet blij mee zijn. Sinds lang creëerde het nog eens een aantal kansen maar de afwerking bleef telkens in gebreke. Er werd ook weinig weggegeven achteraan maar wie niet scoort kan uiteraard ook geen wedstrijd winnen. Het uitvallen van Kirsten blijkt dus inderdaad erg zwaar door te wegen op deze groep. VC moet echter roeien met de riemen die ze heeft en tegen ’s Gravenwezel bewezen de spelers overigens opnieuw over de juiste mentaliteit te beschikken. Wanneer nu ook de kansen nog afgemaakt worden moet die eerste driepunter er toch stilaan aankomen. Hopelijk volgende week tegen Merksplas, de hekkensluiter in eerste provinciale maar cadeaus zullen ze alvast niet krijgen.[i]Verslag Kurt Van Leemput/VC/ThalsFM.[/i]